Португалія: перелік документів для возз»єднання сім»ї

Португалія: перелік документів для возз»єднання сім»ї

Легалізовані громадяни можуть привезти або запросити на постійне місце проживання до Португалії дітей тільки в тому випадку, якщо їхній вік не перевищує 21 рік. Для цього немає необхідності звертатися в SEF і подавати документи на возз’єднання з сім’єю. Досить вислати вашим дітям запрошення (підпис на проханні завіряється нотаріально), завірену копію cartão de cidadão, а також підтвердження наявності коштів для існування (IRS, Recibos de Vencimento), підтвердження наявності адекватних умов житла (контракт на оренду, довідка з Junta de Freguesia), доказ наявності родинних зв’язків (у даному випадку – свідоцтво про народження з завіреним перекладом португальською мовою). Тобто, процес оформляється точно так само, як і у випадку з гостьовою візою.

Після того, як всі документи будуть у ваших дітей на руках, їм потрібно з’явитися в консульство і подати прохання на видачу короткострокової візи. Важливо підкреслити, що їм не стануть видавати резидентну візу, так як після приїзду до Португалії їм не доведеться просити посвідку на проживання – відповідно до закону 23/2007 (останній імміграційний закон). Вони мають право отримати посвідку на проживання (Cartão de Residência – видається строком на 5 років) згідно з положеннями, передбаченими в законі 37/2006 (громадяни ЄС та члени їх сім’ї).

У Португалії вашим дітям необхідно прибути в SEF і подати наступні документи:

– Duas fotografias (2 кольорові фотографії);

– Requerimento devidamente preenchido (прохання);

– Cópia das páginas com movimentos do passaporte válido e actualizado (копія закордонного паспорта: всі сторінки);

– Documento de identificação do cidadão da União (Certificado de registo, cartão de residência ou bilhete de identidade) (ідентифікаційний документ, що підтверджує громадянство однієї з країн ЄС: у разі португальського громадянства – cartão de cidadão);

– Documento comprovativo da relação de parentesco invocada (доказ наявності родинних зв’язків – в даному випадку свідоцтво про народження з завіреним перекладом португальською мовою);

– Registo criminal de pais de origem (довідка про несудимість з вашої країни);

– Для дітей, чий вік перевищує 21 рік – matrícula escolar e outros meios de prova (довідка про зарахування до навчального закладу, або інші докази того, що діти знаходяться на вашому утриманні, наприклад інвалідність).

– Taxa devida (вартість картки резидента, 7 євро).

 

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *