Еміграція у Домініканську Республіку.

Еміграція у Домініканську Республіку.

Домініканська Республіка – друга за величиною країна Карибського басейну. Населення в основному розмовляє іспанською мовою, нараховує більше 10 млн. чоловік, з яких більше трьох мільйонів живе в столиці Санто-Домінго і її околицях. З них два мільйони іноземних громадян, які живуть у Домініканській Республіці і мають свій власний бізнес або є представниками великих бізнес корпорацій. Це в основному іспанці, французи, італійці, американці і канадці.

Домініканська Республіка – країна неабиякої краси. Природа її просто заворожує – Колумб сказав, що прекраснішого місця він в житті не бачив. Тут будують багато готелів і житлових будинків. У цей курортний район, що простягається від Пуерто-Плата на захід до міст Сосуа, Кабарете, Ріо Сан Хуан і далі до Санто-Домінго, їдуть тисячі туристів, в основному з Канади, США та Європи.

Попереднього оформлення візи в Домініканську Республіку для громадян України не потрібно. Якщо термін дії закордонного паспорта менше 3-х місяців, туриста можуть не пустити в країну.

Термін перебування можна продовжувати в імміграційній службі або подати на ВНП. Будь-який іноземець, який перебуває в країні нелегально, може бути депортований.

Для проживання в Домініканській Республіці необхідно оформити Тимчасову Резиденцію (ВНП). З нею Ви маєте всі цивільні права, окрім виборчих, включаючи право на роботу і подальше отримання Постійної Резиденції (ПМП).

Конституція дозволяє громадянам Домініканської Республіки мати подвійне громадянство.

Вартість життя тут недорога, у порівнянні з вартістю життя в Україні. Робота за кордоном, зокрема в Домініканській Республіці, для сім’ї з чотирьох чоловік (чоловік, дружина і двоє дітей) з місячним доходом 1800 доларів США на сім’ю, може дозволити орендувати квартиру з меблями або виплачувати іпотеку банку (оренда 3-х – 4-х кімнатної квартири вартує 350-500 $  на місяць), а також сплачувати за комунальні послуги, навчання дітей у коледжі або в школі, медичну страховку на родину, утримувати автомобіль, вдягатися, добре харчуватися.

Іноземці, які мають карту тимчасового резидента, можуть купувати нерухомість за кордоном без державного мита та звільняються від деяких обмежень при веденні справ стосовно до іноземців. Але головна перевага виду на проживання – це те, що іноземець має право отримати громадянство і, відповідно, паспорт через два роки.

В Домініканській Республіці мова іспанська але спочатку можна обійтися і знанням англійської – на острові є багато американських і канадських компаній, і багато хто говорить англійською але іспанську треба вчити обов’язково. Вважається, що краще вчитися на мовних курсах і працювати, перебуваючи таким чином в іспанському мовному середовищі.

Враховуючи всі ці обставини, можна сміливо сказати, що людина, що заробляє в Домініканській Республіці 2500-3000 доларів, живе дуже добре.

Іммігрант, що в’їжджає в Домініканську Республіку по туристичній візі, не має права на роботу, а карту тимчасового резидента разом з дозволом на роботу він отримає тільки через три місяці.

Весь процес адаптації триває близько року. Імміграційний процес повинен бути відкритим і пройти всі необхідні процедури потрібно за допомогою досвідчених імміграційних адвокатів.

За законом, одна з умов оформлення карти тимчасового резидента – показати заявнику 40000 $ на сім’ю, які він повинен вкласти в покупку нерухомості, або в статутний капітал своєї компанії, або придбати акції будь-якої іншої компанії.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *